Grillad vegansk smulpaj med vaniljglass

Paj funkar som dessert eller fika året om, men för att göra den extra somrig slänger vi på den på grillen! Fyllningen går att variera i en oändlighet men vi använder oss av frysta björnbär och en mix med mango, hallon och persika. Ljuvligt gott! Vår veganska smulpaj med vaniljglass finns som köpklart recept på Hemköp.se

Portioner: 8 Tillagningstid: 40 min

Ingredienser:

  • 225 g frysta björnbär
  • 225 g fryst mix mango, hallon och persika
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 0,5 st citron, juice och skal
  • Smuldeg:
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • Tillbehör:
  • 1 pkt vegansk vaniljglass

Tillagning: