Morotskaka med apelsinfrosting

Vem älskar inte morotskaka? Siri Barje gör sin variant med olivolja, mandelmjöl och en frosting med marscarpone och apelsinskal. Kakan toppas med kanderad citrus och är minst lika god som den ser ut!

Portioner: 8 Tillagningstid: 45 min

Ingredienser:

  • Ekologiskt ströbröd till formen
  • 3 dl ekologiska morötter, rivna
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 0,5 dl ekologisk olivolja
  • 3 st ekologiska ägg
  • 2,5 dl rörsocker
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk ekologiskt bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ekologiskt havssalt
  • Kanderad citrus:
  • 1 st ekologisk citron
  • 1 st småcitrus
  • 1 dl rörsocker
  • 0,5 dl vatten
  • Frosting:
  • 300 g mascarponeost
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk ekologiskt vaniljsocker
  • 1 st apelsinskal

Tillagning: