Mandelkaka med äppelkompott och creme fraiche

Mandelkaka med äppelkompott

Den ultimata mandelkakan som toppas med mandelkräm, knaprig topping och serveras med syrlig äppelkompott och frisk creme fraiche. Låter som en drömmig fika eller efterrätt om du frågar oss! Mandelkakan finns som köpklart recept på Hemköp.se.

Portioner: 8 Tillagningstid: 45 min

Ingredienser:

  • Blondie
  • 170 g smör, smält
  • 265 g rörsocker
  • 1 st ägg
  • 1 st äggula
  • 0,25 tsk mandelextrakt (frivilligt)
  • 0,25 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk salt
  • 0,25 tsk bakpulver
  • 150 g vetemjöl
  • 25 g mandelmjöl
  • Frangipane (mandelkräm)
  • 60 g smör, rumstempererat
  • 170 g strösocker
  • 1 st ägg
  • 0,25 tsk mandelextrakt (frivilligt)
  • 70 g mandelmjöl
  • en nypa salt
  • Toppings
  • 1 dl mandelspån
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Äppelkompott
  • 3 st medelstora äpplen
  • 1 tsk hela kardemummafrön, mortlade
  • 0,75 dl vatten
  • 0,5 dl rörsocker
  • 1 st ekologisk vaniljstång
  • 0,5 st citron, juice och zest
  • Till servering
  • 2 dl crème fraiche

Tillagning: