Banankaka med kanelglasyr och pärlsocker

Banankaka med kanelglaze

Har du testat att para ihop kanel och banan? Det är en utmärkt kombo som sätter smak på vår saftiga banankaka. Vi toppar kakan med en oemotståndlig brynt smör- och kanelglaze. Perfekt att bjuda på, om det finns något kvar såklart! Banankakan finns som köpklart recept på Hemköp.se.

Portioner: 1 Tillagningstid: 90 min

Ingredienser:

  • Banankaka
  • 290 g vetemjöl special
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 130 g smör, smält
  • 160 g strösocker
  • 100 g rörsocker
  • 2 st ägg
  • 0,75 dl turkisk yoghurt
  • 4 st medelstora bananer, mosade
  • Brynt smör- och kanelglaze
  • 40 g smör
  • 1 msk florsocker
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk mjölk
  • Topping
  • pärlsocker

Tillagning: