Torkad & Sockrad Fruktmix

Torkad & Sockrad Fruktmix

Betyg: 4,4 (9 röster)

En mix av cantaloupemelon, papaya och ananas.


200 g

Tyck om Garant

Vi värdesätter dina tankar och idéer. Tyck gärna till om produkten här.

Lägg till en kommentar

Ris eller ros, allt är lika välkommet. Men vi håller på netiketten. Läs våra användarvillkor

  • Garant skrev 2014-04-10 17:09 Anmäl
    Hej,
    Den allra vanligaste tekniken för att få fram citronsyra till livsmedel idag är att låta en mögelsvamp; Asperigillus niger, fermentera (jäsa) ett socker, så att det bildas citronsyra.
    Sockret kan vara från majs, melass (restprodukt från sockertillverkning) eller liknande. När möglet växt klart filtreras det bort, och man kan rena ut citronsyran.

    Det är denna metod som använts för att få fram citronsyran i fruktmixen.
    Tidigare kunde citronsyra utvinnas från citrusfrukter, men det är ovanligt att det görs idag.

    Hälsningar
    Garant
  • Joy skrev 2014-03-29 12:30 Anmäl
    Kan ni deklarera varifrån ni utvinner er citronsyra?
    Måste veta pga allergi.
  • Garant skrev 2013-09-04 14:30 Anmäl
    Hej,
    Vi tittar på alternativ med mindre eller inget socker, men just nu är ingen ändring på gång.

    Hälsningar
    Garant
  • Gudni Viggosson skrev 2013-09-03 14:46 Anmäld
    Hej
    Inget större fel på smaken, lite söt kanske.
    Finns det inte möjlighet att köra utan socker?
    Jag skulle hemskt gärna prova en utan socker.
    Det kanske smakar för lite då.
    Blir gärna provsmakare på den produkten :)
    mvh
    GudniViggosson
  • Barbro skrev 2013-01-25 19:58 Anmäl
    Hur skall man använda fruktmixen? Finns det något recept på en enkel efterrätt?
  • Garant skrev 2012-11-02 08:37 Anmäl
    Hej,

    Sockret påverkar både smaken och hållbarheten. Färsk frukt innehåller mycket vatten, ca 90%. Om man torkar den utan socker, måste de torkas väldigt hårt för att inte mögla. Då blir den väldigt torr och hård och har väldigt lite smak. Med socker är de saftigare och smaken kommer fram bättre. Därför vet vi att många ändå föredrar de sockrade.

    Många torkade frukter innehåller mycket socker, varav en del är tillsatt. Sockret gör att de kanske inte är nyttiga i stor mängd, men vitaminer och annat nyttigt i frukten är bevarat. Tanken är att man ska strö lite t.ex. över sin musli, och då är sockermängden inte så stor totalt.

    Vi har försökt vara tydliga så det står på framsidan att socker är tillsatt, och i ingredienslistan även vilken mängd, så att man ska vara medveten om det.

    Hälsningar
    Emma på Garant
  • Slowlow skrev 2012-10-29 20:56 Anmäl
    Det är alldeles för mycket socker! Varför ska det vara så sött och inte smaka frukt?
  • Garant skrev 2012-08-08 08:52 Anmäl
    Hi Beatrice,

    Unfortunately you can't buy this product outside of Sweden.

    Kind Regards
    Emma at Garant
  • Beatrice Kern skrev 2012-08-06 18:45 Anmäl
    Where can I buy this fruktmix outside of swede?

Torkad sockrad frukt (socker, cantaloupemelon 20%, papaya 21%, ananas 16%, konserveringsmedel (E220), antioxidationsmedel (citronsyra), arom). Kan innehålla spår av jordnöt, sötmandel, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, pistaschnöt och makadamianöt.

Observera att "Innehållsförteckning" som anges här på webben kan skilja sig från den produkt som du köper i affären.
Informationen som du finner på produkten är alltid den information som gäller.

(Per 100 gram)

Energi 1450 kJ/340 kcal
Protein 0 g
Kolhydrat 84 g varav sockerarter 75 g
Fett 0 g varav mättat fett 0 g
Fiber 1,5 g
Natrium mindre än 0,5 g motsvarar koksalt 0,6 g

Observera att "Näringsvärde" som anges här på webben kan skilja sig från den produkt som du köper i affären.
Informationen som du finner på produkten är alltid den information som gäller.

Vi rekommenderar