Ekologiska ägg 12-pack

Ekologiska ägg 12-pack

Betyg: 4,4 (36 röster)

Våra ekologiska ägg är väpta av hönor på utvalda gårdar som är frigående, har möjlighet till utevistelse och utfodras med ekologiskt värphönsfoder.

12 stycken

Tyck om Garant

Vi värdesätter dina tankar och idéer. Tyck gärna till om produkten här.

Lägg till en kommentar

Ris eller ros, allt är lika välkommet. Men vi håller på netiketten. Läs våra användarvillkor

  • Peter skrev 2014-04-17 10:29 Anmäl
    "Våra ekologiska ägg är väpta av hönor på utvalda gårdar som är frigående, har möjlighet till utevistelse och utfodras med ekologiskt värphönsfoder."

    Och varje tuppkyckling som föds gasar vi med koldioxid och mal ner till minkfoder.
  • Garant skrev 2013-06-13 13:05 Anmäl
    Hej,
    Ekologisk produktion följer ett ekologiskt regelverk, t ex KRAV, kontrolleras av ett Certifieringsorgan i alla led, dvs att djurhållningen ska följa reglerna med exempelvis utevistelse och fodret ska vara ekologiskt och godkänt. Du kan läsa mer på KRAVs hemsida www.krav.se om de olika reglerna för djurhållning och foder.

    Hönsen går fritt in och ut, uteplatsen får inte bara vara en "veranda" utan ska ha gräsbevuxen mark (se mer under reglerna), strikta regler gäller för medicinering etc.

    Regel 5.4.12 i KRAVs regler beskriver utevistelsen för fjäderfä. Alla fjäderfän ska kunna hållas ute minst en tredjedel av sitt liv. Det kontrolleras noga vid varje revision som sker årligen.

    Hoppas det var svar på din fråga!

    Hälsningar
    Garant
  • Kevin skrev 2013-06-08 01:53 Anmäl
    Hej!
    Med frigående höns utomhus, vad menas exakt med detta? Jag har förstått att de har tillgång till utevistelse men hur lätt har de egentligen för att komma ut och hur är uteplatsen i sig? Samt hur länge är hönsen ute i genomsnitt? Vet att många lurar konsumenter med fina ord (speciellt i USA) och det jag försöker hitta är där hönsen får äta mycket av sin naturliga kost samt att de får bra tillgång till solljus, motion och god uteplats.

    Sedan undrar jag vad som menas med ekologiskt i detta samband, är det att maten de äter är ekologisk? Är de fria från hormoninjektioner och massor med antibiotika?

    Med vänliga hälsningar, Kevin.
  • Garant skrev 2013-04-22 09:38 Anmäl
    Hej,

    Ja, fodret innehåller soja.

    Hälsningar
    Frida Welin
  • Annette skrev 2013-04-12 16:22 Anmäl
    Hej!
    Jag undrar om de ägg ni säljer som ekologiska kommer från höns som äter foder med soja i?
  • Garant skrev 2013-04-02 09:58 Anmäl
    Hej Monika,
    Vi tagit frågan vidare med branschorganisationen Svenska Ägg och Alexandra Hermansson. Enligt hennes svar används inte denna metod i Sverige. Svenska Ägg anser att detta är en fråga som förekommer allt oftare. Våra äggproducenter köper in värphöns av värphönsuppfödare som följer svenska djurskyddslagar och förordningar.

    Så här lyder Alexandras svar på påståendet:
    "Jag har läst artikeln och det finns en hel del felaktigheter i den. Konventionella höns kan absolut ha möjlighet till utevistelse. Dessa höns benämns frigående höns med utevistelse och ägget märks med siffran 1. Oavsett inhysningsform så måste alla höns ha 8 timmar sammanhängande mörker. Detta är alltså inte bara en regel som gäller för ekologiska höns.

    Vi använder inte macceration i Sverige idag. Tuppkycklingarna avlivas med koldioxid, som är en godkänd metod i Sverige. Metoden innebär att tuppkycklingarna exponeras för en ökande koncentration koldioxid som först gör dem medvetslösa utan känsla av kvävning. Det är ca 2 miljoner tuppkycklingar som avlivas varje år och här inkluderas även ekologisk produktion. Tyvärr är intresset för kött från värphöns och tuppar ännu för lågt hos konsument för att det skall vara ekonomiskt möjligt att behålla tupparna."

    Hälsningar
    Frida på Garant
  • Garant skrev 2013-03-27 15:10 Anmäl
    Hej,
    Våra ägg kommer från Stjärnägg.

    Hälsningar
    Frida Welin
  • Louise skrev 2013-03-24 21:34 Anmäl
    Hejsan!

    Var kommer era ägg ifrån?
  • Monika Kovacs skrev 2013-03-21 11:31 Anmäl
    Hankycklingar som föds inom värphönsinduatrin mals ner levande direkt efter kläckning, både inom konventionell och ekologisk produktion. Ungefär fem miljoner kycklingar dödas på detta sätt varje år.

    Läs mer: http://www.goteborgsfria.nu/artikel/95143#ixzz2OAXVmGDJ

    Gäller det Garants eko så kan jag inte äta ägg längre, väldigt tråkigt! Jag är nu vegetarian pga av hur vidrigt slakt djuren behandlas. Nästa steg blir då vegan för mig.
  • Monika Kovacs skrev 2013-03-21 11:27 Anmäl
    "Ekologiska slakterier får, precis som konventionella, bedöva fjäderfän med bultpistol, kulvapen, koldiox eller elektricitet. Vanligast är strömförande bad eller att koldioxid pumpas in och gasar ihjäl hönorna. I studier har man sett hur hönorna kippar efter andan och gör flyktförsök."

    Läs mer: http://www.goteborgsfria.nu/artikel/95143#ixzz2OAWlgeS5

    Om detta är sant kommer jag inte äta ekologiska ägg längre.
1 2 3 > »

Ekologiska ägg
Klass A
Salthalt 0.4%

Observera att "Innehållsförteckning" som anges här på webben kan skilja sig från den produkt som du köper i affären.
Informationen som du finner på produkten är alltid den information som gäller.

(Per 100 gram)

Energi 600kJ/150kcal
Protein 12.5 g
Fett 10 g

Observera att "Näringsvärde" som anges här på webben kan skilja sig från den produkt som du köper i affären.
Informationen som du finner på produkten är alltid den information som gäller.

Vi rekommenderar